Loading...
 
15ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΠΕΜΥ, Ηράκλειο Κρήτης, 28 Σεπτ.-1 Οκτ. 2023
Friday 14 Jul 2023
Αρχίζει την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου το  15ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο στο ξενοδοχείο Atlantis στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το Συνέδριο θα παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία περίπου 400 σύνεδροι ενώ θα υπάρχει και διαδικτυακή μετάδοση.

 Οι οργανωμένες μετακινήσεις από την Αθήνα προς το Ηράκλειο θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη το πρωί και το μεσημέρι ενώ οι αναχωρήσεις θα γίνουν μετά το τέλος του επιστημονικού προγράμματος την Κυριακή το απόγευμα. Αντίστοιχα οι μετακινήσεις από Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν Πέμπτη βράδυ και Κυριακή βράδυ.

Η διαμονή των συνέδρων θα γίνει σε 5 διαφορετικά γειτονικά ξενοδοχεία στο κέντρο του Ηρακλείου καθόσον δεν υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα δωματίων στο ξενοδοχείο Atlantis όπου θα διεξάγεται το επιστημονικό πρόγραμμα.

Το φετινό Συνέδριο διεξάγεται με όρους οικονομικής πίεσης λόγω της κατά 30% μειωμένης οικονομικής συνεισφοράς των φαρμακευτικών εταιρειών στα ιατρικά συνέδρια απο τον Σεπτέμβριο του 2023 με απόφαση του ΣΦΕΕ. 

Το Συνέδριο είναι διεπιστημονικό και απευθύνεται κυρίως σε Ρευματολόγους, Ορθοπαιδικούς, Δερματολόγους, Γαστρεντερολόγους, Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς, Φαρμακοποιούς, Νοσηλευτές και άλλους.  Οι ομιλητές ανήκουν σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες: Πανεπιστημιακοί, Ιατροί του ΕΣΥ και Ειδικευόμενοι, Στρατιωτικοί και Ελεύθεροι Επαγγελματίες. Σημαντική συμμετοχή στο επιστημονικό πρόγραμμα υπάρχει φέτος απο την ιατρική κοινότητα του Ηρακλείου Κρήτης.
Η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου αποτελείται από πολλούς καταξιωμένους συναδέλφους διαφορετικών ειδικοτήτων. Την Οργανωτική Επιτροπή αποτελούν οι Π. Τρόντζας, Δ. Πατρίκος, Ε. Καταξάκη, Ν. Αυγουστίδης, Ν. Κούγκας, Σ. Θεοδωρακόπουλος, Α. Κουτρούμπας.

Συνεχίζεται και φέτος η βράβευση με έπαινο και χρηματικό έπαθλο των καλύτερων ερευνητικών εργασιών που θα αποσταλούν στο Συνέδριο. Τα abstracts θα κριθούν και θα βαθμολογηθούν από έμπειρους, ανεξάρτητους κριτές.

Οι σύνεδροι καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά στις συνεδριακές αίθουσες  αφού θα υπάρχει πληθώρα διαφορετικών συνεδριών στο επιστημονικό πρόγραμμα. 


Η Οργανωτική Επιτροπή